Pauline Broekema en The Amsterdam Consort

De dochter van Meijer

zondag 16 februari 2020 15:00 - 17:00
Deuren open
14:00 - 18:00
Locatie
Zaal
Genre
Klassiek
Beschrijving
verteller Pauline Broekema | fluit Jeannette Landré | fagot, contraforte Marieke Stordiau | viool, altviool Albert Adams | piano Mariken Zandvliet
 
De voorstelling is gebaseerd op ‘Het uiterste der zee’. De Arbeiderspers bracht dit boek van Pauline Broekema uit in 2018. Pauline is als geen ander in staat om het onnoembare te schilderen in verhalen. De musici omarmen de geschiedenis met werken en arrangementen van componisten als Dvořák, Dutilleux, Mahler en Sjostakovitsj. Muziek en verhaal versmelten in het programma als een rode draad in de tijd.

Pauline Broekema
Zij werd geboren in 1954 in Groningen. Pauline groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoud het goede”, legde de basis voor een brede belangstelling. Pauline wil nog steeds alles weten. Zij werkte 23 jaar als redacteur-verslaggever bij de NOS en het NOS-Journaal. Daarnaast schrijft ze: “Het schenkt me de extra verdieping waar ik naast mijn baan bij het Journaal behoefte aan heb”.

The Amsterdam Consort
De musici kennen elkaar al vele jaren van optredens in andere formaties. Jeannette en Marieke zijn vast lid van het Nederlands Blazers Ensemble, Albert speelde onder meer bij het Combattimento Consort Amsterdam en als freelancer bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Mariken speelt in Tango Aliado en is als corepetitor verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Zij houden ervan om in The Amsterdam Consort te spelen vanwege de gedeelde visie op de uitvoering van de muziek, de inspirerende atmosfeer en de speciale context van de projecten. Het ensemble werkt op projectbasis en geeft vanwege de drukke agenda’s van de musici een beperkt aantal  optredens per seizoen. Het repertoire rijkt van de Barok tot in de 20e eeuw.