broeder Dieleman en band

KOMMA

zaterdag 15 december 2018 20:00 - 22:00
Deuren open
19:00 - 23:00
Locatie
Zaal
Genre
Diversen
Beschrijving
In het Axels dialect bezingt hij het kleine postzegeltje grond waarin de familie Dieleman al tien generaties geworteld zit. Het is een driehoekje tussen de dorpjes Spui, Zaamslag en Magrette, even buiten Terneuzen, het Gat van Pinte, een vertakking van de Otheense kreek, die langs Terneuzen richting de Westerschelde kronkelt.Het album is enthousiast door de landelijke pers ontvangen:
De Volkskrant ***** : Komma is een prachtig,  impressionistisch werkstuk.....het is allemaal even wonderlijk als wonderschoon.

Het Parool
: De neiging de auto te pakken en er naar toe te scheuren is groot.....Als het album op alle luisteraars die uitwerking heeft, kan het nog druk worden in het land van Axel.

Trouw: lees hier hoe deze krant met broeder Dieleman door het land van Axel wandelde.


foto: Sven van Rijswijk

Al jaren verheugde broeder Dieleman huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant.  Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden