Jan van Duikeren feat. John Engels

Dear John

zondag 28 oktober 2018 15:00 - 17:00
Deuren open
14:00 - 18:00
Locatie
Zaal
Genre
Jazz
Beschrijving

Foto: Frank Hanswijk
 
 
 
 
 
 
 
 


Drummer John Engels deelt al 65-jaar het podium met een ontelbaar aantal groten der aarde. Op zo’n leeftijd verwacht je een bejaarde man achter de ketels maar hij speelt nog immer als een jonge hond. Hij was in de jaren zestig lid van de legendarische Diamond Five en het Louis van Dijk Trio. Legende Mel Lewis bood hem een glanzende carrière in New York maar John bleef liever dicht bij huis. Hij is talloze malen in Porgy en Bess opgetreden met beroemde muzikanten zoals Lew Tabackin, Jimmy Knepper, Roberta Gambarini, Jimmy Woode, Bert van den Brink en Mark Murphy. Hij toerde, samen met Hein Van de Geyn, met Chet Baker in Japan. http://www.vogelvrijtour.nl/over-john


Foto: Eddy Westveer

Trompettist Jan van Duikeren is een muzikale kameleon. Hij speelt even graag met Candy Dulfer, Gare du Nord, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw als met Bløf of het Metropole Orkest. Eigenlijk is hij een doorgewinterde bebop trompettist in de stijl van Clifford Brown en Kenny Dorham.  


Foto: Frank Hanswijk

Pianist Karel Boehlee was vele jaren de ideale begeleider van Toots Thielemans. Zijn muzikaliteit gaat gepaard aan een vlekkeloze techniek. Zijn zoektocht naar het ultieme akkoord stopt nooit. 


Foto: Frank Hanswijk

Bassist Aram Kersbergen is sinds 2002 lid van het Metropole Orkest. Hij speelde in de populaire 7-mans popgroep Kane en maakte opnamen met Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis. 


Foto: Frank Hanswijk


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden