Les Abbagliati

'la Victoire Amoureuse'

zondag 14 april 2019 15:00 - 17:00
Deuren open
14:00 - 18:00
Locatie
Zaal
Genre
Klassiek
Beschrijving
In Orphée weet Orpheus de bewakers van de onderwereld tot tranen toe te roeren met zijn wondermooie klacht. In Le Dépit généreux viert de verteller zijn bitterzoete bevrijding uit de ketenen der liefde. Sopraan Soetkin Elbers onderstreept de gracieuze versvoeten van deze cantates met barokke gestiek: een streling voor oor én oog. Telemann en Couperin zorgen voor instrumentale afwisseling.
Het ensemble bouwde de afgelopen jaren een solide reputatie uit met heel wat concerten binnen en buiten België. In 2011 werden zij geselecteerd als jong ensemble in residentie door het ‘Festival de Musique Baroque d’Ambronay’, waar ze ook heel wat erkenning kregen voor het programma La Victoire Amoureuse. Twee jaar eerder was het ensemble ook al finalist van de jaarlijkse ‘International Young Artist Presentation’ in Antwerpen. In 2012 stonden zij op ‘De Staten Generaal van de Klassieke Muziek’ en in 2013 gaven ze een showcase voor het ‘Réseau Européen de Musique Ancienne’ (REMA).

Programma:
François Couperin - Premier concert Royal
Nicolas Clérembault - Orphée
Georg Philipp Telemann - triosonate voor hobo, viool en basso continuo

pauze

Georg Philipp Telemann - Sixième Quatuor Parisien
Michel Pignolet de Montéclair - Le dépit généreux


Soetkin Elbers sopraan, Sien Huybrechts traverso, Annelies Decock viool, Dimos de Beun klavecimbel, Maria Minnen cello, Dymphna Vandenabeele hobo.


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden