Van Bellen, Milstein en Van Poucke

Kerstrecital

woensdag 26 december 2018 15:00 - 18:00
Deuren open
14:00 - 17:30
Locatie
Zaal
Genre
Klassiek
Beschrijving
Het programma wordt, evenals vorig jaar, ongetwijfeld weer een mooie mix van barok, klassiek en romantiek.
Wij zijn benieuwd naar wat Mathieu deze tweede Krstdag voor ons in petto heeft!

Luistert u hieronder naar een selectie van opnamen van het Kerstecital van vorig jaar in Porgy en Bess.


Georg Frideric Handel;Trio Sonate in g, op.2 nr.6   
Maria Milstein em Mathieu van Bellen viool, Nicolas van Poucke piano.

Mathieu van Bellen begon zijn vioolstudie in België, en vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en the Chetham's School of Music in Manchester. Hij volgde diverse masterclasses. Mathieu is de oprichter en artistiek leider van het Scaldis Kamermuziek Festival in Zeeuws-Vlaanderen, dat elk jaar in mei wordt gehouden. Hij heeft diverse prijzen gewonnen waaronder het Prinses Christina Concours. In 2015 won hij de Grachtenfestivalprijs. Met het Busch Trio won hij in 2016 de prestigieuze Anton Kersjes Prijs. Mathieu speelt op de ex-Adolf Busch viool gebouwd door J.B. Guadagnini (Turijn 1783) en met een strijkstok van Dominique Peccatte, die hem ter beschikking werden gesteld door private sponsoren.


foto: Ton van Santen

Maria Milstein, geboren in Moskou en getogen in Frankrijk, komt uit een muzikale familie. Ze heeft vele prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen, zoals "Città di Brescia" en "Premio Rodolfo Lipizer" in Italië, het ARD Concours in München en het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon. Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio, één van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Laatst heeft ze de Nederlandse Muziekprijs gewonnen, die haar op 27 januari 2018 uitgereikt wordt in het Concertgebouw in Amsterdam. De jury: "Het spel van Maria is gezegend met een zeer eigen intens en lyrisch karakter. Onder haar handen krijgt de viool als het ware een menselijke stem. Elke compositie vertelt door haar spel een eigen en specifiek verhaal".


Nicolas van Poucke begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde o.a. aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij treedt veelvuldig op als solist en als kamermusicus, zowel in binnen- als buitenland. Hij debuteerde met het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel op 14 jarige leeftijd met Beethoven's eerste pianoconcert. Nicolas won diverse prijzen, o.a. het Prinses Christina Concours. Zijn debuut cd genaamd 'I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music' werd in 2013 lovend door de pers ontvangen: 'dit is een cd die je bij je lurven grijpt door een ontzagwekkende concentratie en een mooi ontwikkeld gevoel voor timing'.

 Deze voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Scheldetheater