StarkLinneman Quartet en Misha Fomin

Klassiek / Jazz - Schilderijen van een Tentoonstelling

zaterdag 30 november 2019 20:30 - 22:30
Deuren open
19:00 - 23:00
Locatie
Zaal
Genre
Jazz
Beschrijving
Extra ondersteund door VSBfonds en het Prins Bernard cultuurfonds

Hierdoor kunnen wij u alle voorstellingen aanbieden voor slechts €45!
Bestel hier het passepartout


Sinds zijn spectaculaire debuutrecital in Het Concertgebouw, Amsterdam (2002) is de Russische pianist Misha Fomin niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Door zowel binnen- als buitenlandse pers wordt zijn spel geprezen om zijn vloeiend- natuurlijke virtuositeit, rijk kleurenpalet en muzikale intelligentie. Bekijk en luister naar de uitvoering zoals Fomin die gegeven heeft in 2016 in een uitverkochte grote zaal in het Concertgebouw in Amsterdam. Vanavond bij ons op het podium!Mussorgski componeerde het oorspronklijk voor piano in 1874 naar aanleiding van het overlijden van zijn vriend, schilder Viktor Hartmann, een jaar eerder. Het betreft 16 schilderijen die worden “beschreven” en verbonden door het thema “Promenade”. Het is in de loop van de tijd door honderden componisten omgewerkt voor allerlei bezettingen waarvan die van Maurice Ravel voor groot symfonieorkest verreweg het bekendst is geworden. Dat is een klassieker op het symfonisch repertoire geworden.
 

De bewerking die u vanavond hoort is met lovende kritieken ontvangen, niet in het minst in Sint Petersburg waar de officiele presentatie op 4 november 2018 plaatsvond in het Alexandrinski Theater. Voorwaar geen bescheiden locatie! Paul Stark gaf die week ook een masterclass op de jazzafdeling van het Mussorgski Conservatorium waar hij directeur Yuri Serov ontmoette die op zondag 1 december het laatste optreden van de Russische Maand verzorgt samen met zijn echtgenote, mezzo-sopraan Mila Shkirtil.

StarkLinnemann Quartet: Paul Stark - piano en arrangementen, Iman Spaargaren - tenor saxofoon / basklarinet / klarinet, Maciej Domaradzki - contrabas, Jonas Linnemann - drums/percussie.