Bart Rodyns, Nicolas Callot en Griet de Geyter

Klassiek Open Haard Concert - 'Mélodies en Elégies'

zondag 8 maart 2020 15:00 - 17:00
Deuren open
14:00 - 17:00
Locatie
Zaal
Genre
Klassiek
Beschrijving
Parijs 1925… Pianist en componist Joseph Canteloube behoort tot de oprichters van ‘La Bourrée’, die tot doel had de folklore van Auvergne uit te dragen. Hij was van mening dat liederen van het boerenland het hoogste niveau van zuivere kunst kunnen bereiken.
Massenet beschouwde zichzelf als een bourgeois-kunstenaar en was absoluut de productiefste én commercieel succesrijkste Franse operacomponist tussen 1870 en de Eerste Wereldoorlog. De biografie van Charles Gounod wordt gekenmerkt door alle karakteristieke kunstenaarsallures. Zijn gemoedstoestanden wisselen tussen ambitie en moedeloosheid, een rusteloos bestaan en crisis.
Kortom dit ‘over-ontwikkeld intellectualisme’ wordt geplaatst tegenover de ‘pure, eenvoudige kunst’ met parels uit het Franse Chanson. Rake teksten, niets minder dan pure poëzie en sierlijke melodieën die nog lang in je hoofd blijven doorwalsen van chansonicoon Barbara, over de onsterfelijke Jacques Brell  tot  Edith Piaf, de cirkel is rond…

 
Het is nu net deze schijnbaar onverenigbare muzikale tegenstellingen die Griet De Geyter, Nicolas Callot en Bart Rodyns samenbrengen in ‘Mélodies & élégies’.

Bart Rodyns harmonium,  Nicolas Collot piano en Griet de Geyter sopraan

Programma: Mélodies en Elégies ( Frans Chanson, Massenet, Gounod, Chanteloup)