Nils Wogram’s Nostalgia Trio

zondag 23 september 2018 15:00 - 17:00
Deuren open
14:00 - 18:00
Locatie
Zaal
Genre
Jazz
Beschrijving

Vanaf zijn 15e speelt Nils Wogram (1972 Braunschweig, Duitsland) trombone, zowel klassiek als jazz. Hij studeerde van 1992 tot 1994 in New York o.a. bij Jimmy Knepper, Slide Hampton en Kenny Werner. Zijn muziek is sterk geworteld in de jazztraditie maar hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn muzikale taal te verbreden door melodische en harmonische ideeën uit andere muzikale genres. Arno Krijger (1972 Terneuzen) zette zijn eerste schreden op het muzikale pad aan de vleugel van Porgy en Bess waar hij buiten schooltijd uren achtereen zat te experimenteren. Hij studeerde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en legde zich later volledig toe op het Hammondorgel. Vorig jaar leidde Arno met veel succes het ZeelandJazz Festivalorkest waarbij zijn prachtige arrangementen veel lof oogstten.  Hij wordt beschouwd als een van de meest originele Hammond spelers van Europa.
 
Dejan Terzic (1970, Banja Luka, Bosnië Herzegovina) kwam op zijn 3e jaar met zijn familie naar Duitsland.  Na daar een aantal jaren gestudeerd te hebben ging hij naar New York en studeerde bij Marvin Smitty Smith, Bill Stewart en Jimmy Cobb. Hij werd op een aantal grote festivals uitgeroepen tot beste slagwerker. Sinds 2008 is hij hoofddocent slagwerk aan de prestigieuze HochSchule der Künste Bern.

Het Nostalgia Trio onderscheidt zich door de prachtige rijkdom van het geluidsbeeld waarbij het Hammondorgel een enorme klankrijkdom toevoegt waardoor het trio als een volwaardig orkest klinkt waarbij de warme toon van de trombone nog veel meer diepgang krijgt. Dat alles wordt nog eens bijeen gehouden door rotsvaste polsslag van Dejan Terzic.   


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden