Between a Smile and a Tear

A Tribute to Toots Thielemans

zondag 9 september 2018 15:00 - 17:00
Deuren open
14:00 - 18:00
Locatie
Zaal
Genre
Jazz
Beschrijving
Grégoire Maret over Toots: De essentie van Toots is de manier waarop hij zelf zijn muziek beschreef: “Between a Smile and a Tear”.
Wat maakt iemand een genie? Dat is moeilijk te zeggen maar iedereen zal het met me eens zijn dat Toots echt geniaal was. Zijn liefde voor de melodie, zijn diepe kennis van harmonie en zijn passie voor schoonheid en niet in de laatste plaats zijn warme persoonlijkheid zijn een geschenk voor ons allemaal en hebben muzikanten van vele genres generaties geïnspireerd.De reden dat hij in mij geïnteresseerd was, geloof ik, was omdat ik anders was en niet probeerde hem te kopiëren. Daar had hij namelijk een gruwelijke hekel aan. Ik probeer mijn eigen weg te vinden met eigen arrangementen en nieuwe harmonieën en ritmes. Op die manier wil ik hem eer brengen en zijn muziek door een nieuw prisma te bekijken.


Grégoire Maret is de in Harlem geboren de zoon van een Afro-Amerikaanse moeder en een Zwitserse jazzmuzikant. Hij werd door Toots aangewezen als zijn muzikale erfgenaam. Kenny Werner was de favoriete pianist van Toots. Dit unieke duo is zaterdag 8 september de hoofdact op het Toots Jazz Festival in La Hulpe onder Brussel en komt daarna ons dus verwennen.
 
 
 
 
 
 
 
 Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden